SchiAb Állatgyógyászati Centrum

Global Business

Worldwide industrial business services

DR. Siver László

1961-ben született Budapesten.

A budapesti Állatorvostudományi Egyetemen szerezte állatorvosdoktori diplomáját 1984-ben. Egyetemista korában a szakmai gyakorlatai egy részét külföldi egyetemeken végezte ( Hannover, Giesen, Drezda, Lipcse, Prága ). Már egyetemista korában aktív tudományos munkát folytatott, több cikk és nemzetközi szimpoziumon elhangzott előadás füződik nevéhez.

Az egyetem elvégzése után meghívást kapott az Állatorvostudományi Egyetem Belgyógyászati Tanszék és Klinikája dolgozói közé. Egy évig mint tudományos továbbképzési ösztöndíjas, majd mint egyetemi tanársegéd vett részt a tanszék munkájában. A belgyógyászati diagnosztika és a belgyógyászat tantárgyak oktatómunkája mellett a belgyógyászati klinika kisállatkórházának munkájában vett részt . Ezen évek alatt több, hosszabb rövidebb külföldi tanulmányút és munka ( Hannoveri Egyetem, Bécsi Állatorvosi Egyetem, Lipcsei Állatorvosi Egyetem, Prágai Állatorvosi egyetem, Brnoi Állatorvosi egyetem, Humbold Egyetem Berlin) öregbítette szakmai és nyelvtudását ( német, angol, orosz ). Alapító tagja volt a "Belgyógyászati Klinika Műszeres Diagnosztikai Egységének", melynek Vörös professzor egy éves külföldi tanulmányútja idejére a vezetője is volt. Az itteni tevékenysébe az EKG, EMG és ultrahang vizsgálatok tartoztak bele. Ezen korszaknak számtalan tudományos publikáció jelzi eredményességét. Kutyák szívultrahang diagnosztikája és EKG vizsgálatai témakörben több szakdolgozatos egyetemista témavezetője, konzulense volt.

1990-ben az Állatorvostudományi Egyetem Sebészeti és Szemészeti Tanszék és Klinika állományába csábították. Itt a sebészeti kisállatklinika gyógyító munkájában tevékenykedett és a sebészet és szemészet szaktárgyak oktatásában vett részt. A sebészeti tanszéken 1994-ig dolgozott, mint egyetemi adjunktus.

1991-ben megalapította a FeliCaVet Állatorvosi Szolgáltató Kft.-t (Bp.XI. Rétköz u. 16) , melyben először másodállásban ( az egyetemi oktató, kutató és gyógyító munka mellett), majd főállásban tevékenykedett a cicák és kutyák gyógyítása érdekében. 1993-94-es évektól datálhatóan ez a klinika az ország egyik vezető állatklinikájává nőtte ki magát. Siver dr. ezt a klinikáját 1998. decemberében eladta.

1999. márciusában megnyitotta a SchiAb Kft. Állatgyógyászati Centruma elnevezésű intézményt( 2030 Érd, Földmunkás u.79. ), amit a mai napig üzemeltet és vezeti .

Az elmúlt évek folyamán több küföldi továbbképzésen vett részt. Szerepet vállalt az egyetemi hallgatók elméleti képzésében mint vendégoktató és a klinikán a gyakorlati képzésükben. Meghívott oktatóként a szakállatorvosképzésben és az állatorvos továbbképzéseken is többször előedóként szerepelt.

Belgyógyászati, sebészeti, szülészeti, szaporodásbiológiai és műszeres diagnosztikai (UH, EKG, RTG ) , szemészeti kérdésekben forduljanak hozzá bizalommal.